LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ultima oară când unui stat terorist i s-a permit să facă ce a vrut, a început al Doilea Război Mondial, transmite Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ultima oară când unui stat terorist i s-a permit să facă ce a vrut, a început al Doilea Război Mondial, transmite Zelenski

Este a 228-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski afirmă că este necesar ca Rusia să fie desemnată stat terorist. Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața într-un bombardament asupra unor clădiri rezidențiale.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

UPDATE 05:50 Cel puțin 14 persoane au murit în urma unui atac rus asupra orașului Zaporojie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cel puțin 14 persoane au muritîn urma atacurilor rue asupra unor clădiri rezidențiale din Zaporojie. De asemenea, peste 70 de persoane sunt rănite, dintrecare 11 copii.

"Zaporojie. Unul dintre orașele ucrainene împotriva cărora Rusia își îndreaptă teroarea împotriva rachetelor. Cel puțin 14 persoane au murit aseară în urma atacurilor ruse asupra clădirilor rezidențiale obișnuite din Zaporizhzhia. Din păcate, acest număr poate crește. Resturile sunt încă în curs de curățare. Peste 70 de persoane au fost rănite, inclusiv 11 copii. Toate sunt furnizate cu ajutorul adecvat.

Sute de familii au rămas fără adăpost. Un bloc întreg, de la primul până la etajul al șaselea, a fost distrus de una dintre rachete - o rachetă grea antinavă Kh-22 - care vizează o clădire rezidențială obișnuită cu nouă etaje.", a declarat Zelenski, potrivit The Kiev Independent.

Zelenski cere din nou Europei să desemneze oficial Rusia ca stat terorist

Președintele Zelenski a transmis un mesaj pentru întreaga lume legat de manipulările ruse privind eventuale negocieri. El transmite Europei că "este necesară desemnarea oficială Rusiei ca stat terorist, desemnarea la toate nivelurile".

Zelenski a transmis că ultima oară când unui stat terorist i s-a permit să facă ce vrea de către puterile mondiale, totul a dus la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial.

"Dacă teroarea rămâne nepedepsită, dacă teroristul reușește atât de mult în intimidare încât cineva din lume este dispus să închidă pur și simplu ochii în fața terorii, atunci aceasta va fi o pierdere - o pierdere a libertății, o pierdere a umanității și o pierdere a democrației. . Este exact ceea ce tânjește Rusia. Acesta este motivul pentru care are nevoie de toată această teroare - de la lovituri cu rachete până la crize globale provocate de un stat terorist.

Acest lucru s-a întâmplat deja în istorie. Ultima dată când unui alt stat terorist i s-a permis să facă ce a vrut pentru că puterile mondiale se temeau de teroarea sa, a început al Doilea Război Mondial., a declarat Zelenski," potrivit The Kiev Independent.

UPDATE 03:00 Lucescu, trimis în buncăr în timpul unui meci de fotbal al echipei Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a fost martorul unei alerte de raid aerian chiar în timpul meciului de fotbal pe care formația Dinamo Kiev o dsfășura împotriva celor de la Rukh Liov. Partida a fost întreruptă de urgență cu 10 minute înainte de final după ce a fost primită o alertă de raid aerian.

„Ne-am dus la cabine și am așteptat circa o oră până ni s-a permis să revenim pe terenul de joc. Fotbal în vremea războiului. E pentru prima oară când mi se întâmplă așa ceva atât mie, cât și echipei”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Digi 24 .

FSB acuză Ucraina de peste 100 de atacuri pe teritoriul Rusiei

Serviciul Federal de Securitate (FSB) rus acuză Ucraina de peste 100 de atacuri care ar fi avut loc de la începutul acestei luni pe teritoriul Rusiei. FSB susține că 32 de sate din mai multe regiuni aflate la granița cu Ucraina ar fi fost bombardate în ultimele zile.

UPDATE 00:00 Enerhodar, oraș aflat în apropiere de centrala Zaporojie, rămas fără energie și apă

Enerhodar este un oraș din Ucraina aflat sub controlul rușilor. Este a treia zi de când aici nu mai există curent și apă curentă. Dmitro Orlov, primarul orașului, a declarat că bombardarea constantă împiedică lucrările de reparație și restaurare.

„Chiar și acum, Enerhodar încă nu are curent și apă. Bombardările regulate stau în calea lucrărilor de recuperare rapidă în caz de urgență”, a spus Orlov într-o postare pe Telegram.

20 de cadavre au fost deshumate din mormintele improvizate din orașul Lîman

Poliția Națională a Ucrainei a raportat că autoritățile au desumat peste 20 de cadavre din mormintele improvizate din Lîman. Lucrările continuă și la alte morminte comune unde sunt îngropați peste200 de civili, potrivit The Kiev Independent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...